ClearBlue UPT accurate tak

Hi semua. Kalau guna clearblue test , adakah result dia mmg accurate ? Saya saje test sebab rasa bdn tak brp okay and letih. Due date period saya sepatutnya 14 April. Saya dh cuba semnggu awal. Dan bila waktu sesuai utk buka buku merah sebab saya pernah ada keguguran sebelum ni ? Terima kasih. #firstbaby

ClearBlue UPT accurate tak
1 Balas

Mostly “CLEAR BLUE” pregnancy test mmg accurate & lagi 1 maybe hormon HCG dlm urin awak tinggi, sbb tue boleh kesan lebih awal dr tarikh period awak. TAHNIAH 🥳 Pasal buku pink pulak bergantung kpd klinik kesihatan / klinik desa berdekatan dgn tmpt tinggal awak skrg. Awak boleh call utk confirmation dulu. Kebiasaannya kena buat appoiment dulu sblm pegi sbb skrg kan musim covid 😷 Then masa nak buka buku pink, awak kena bawak salinan IC awak / salinan IC suami / salinan surat nikah & maklumat pengesahan kehamilan kalau awak ada buat kt klinik luar selain dari klinik kerajaan 🙂

3y ago

Sama-sama 😍 In Sha Allah... Semoga Allah pelihara kita dan malaikat kecil dalam kandungan kita. Enjoy pregnancy journey awak & elakkan stress and happy2 selalu 🥰