GDM ON INSULIN - 35 WEEKS

hi semua... Kalau GDM on insulin, 38 weeks dah kena bersalin kn? Sape ade experience selalunya doktor akn sruh admit ward sehari sebelom 38 weeks atau tepat 38 weeks? Sbb manager dah tanye. Jumpe doktor hospital lagi 2 mggu... Tak tau camne nak jawab ke die.. ??

3 Balas

Saya pun ada GDM on diet, nurse dh pesan siap2 sehari sblm tarikh due kena serah diri dekat hsptl wlupun masa tu lnsg Tak ada tnd2 nk beranak ...sbb takut anak tlebih besar bagi kita yg ada GDM ni.kalau on insulin mcm kwn sy mmg kena serah diri sehari sblm usia kandungan masuk 38 minggu...klu Tak , nurse dgn doktor akan bising nanti.

5y ago

Mse gdm on diet dlu, nurse ade bgtau jugak, kne bersalin sehari sebelom due... Skrg dh upgrade ambik insulin, trus lah 38 week dh kne bersalin.. 😂 tq awk share info.. Dh nk bersalin ni, smua nk kne standby.. Huhuhuuuu... Kje kt ofis pon klo boleh sttle sbelom start cuti ni..

Sehari atau pun tepat dgn 38weeks.. Sbb kna pksa besalin ka..

5y ago

Oo ya ke.. Insya allah manager akn fhm tu..

2 hari sblm tu