Minum susu Lactogen

Hi semua , dalam ni ada anak yang minum susu lactogen tak ? Kalau minum susu lactogen memang anak susah nak makan ya ? Sebab dia minum susu banyak

4 Balas

bukan sebab brand susu anak awak xnk makan. tp sebab awak lebihkan susu dr makan. sebab tu baby xnk mkn. awak kena kurangkan susu dn lebihkan kpd pemakanan. anak awak dh setahun lebihkan? jadi susu bukan lg keperluan utama baby.

Bukan sebab brand susu anak taknak makan. Tapi tengok pada gap meal dan kekerapan anak menyusu. Itu yang buat anak kenyang dan tak nak makan sebab dah kenyang dengan susu. Cuba awak ubah jadual makan anak.

brand apa pun memang susu tu jd penghalang anak makan. breastfeed pun sama. formula milk lagi la sbb selalunya byk gula.. banyak susu selalunya makan jd sikit.

stuju dgn komen2 yg lain.. klu nk bg anak mkn make sure gap 1-2 jam slepas susu..