Bayi 2 hari tak minum susu

Hi semua, bayi sy sekarang 10 bulan 21 hari, tengah process keluar gigi , sekarang dia dah 2 hari taknak minum susu langsung. Makan semua okay, air kosong pun minum banyak. Tapi susu langsung reject. Sy risau adakah sebab susu atau sebab dia keluar gigi ? Kalau tak minum susu nanti tak dapat calcium yang cukup. Saya risau sangat sangat😭 #pleasehelp #firstmom #firstbaby

1 Balas

pernah dengar pasal penukaran sabun atau perfum ibu ataupun diet makanan ibu yang berbeza boleh membuatkan bayi tak nak menyusu krn ada bau atau rasa yang beza