NORMAL TAK BAYI 1 BULAN KERAP MENYUSU?

Hi semua.. baby boy saya berusia 29 hari & saya direct feed. Yang saya tahu kekerapan bayi menyusu 2-3 jam sekali. Tapi baby saya kadang-kadang tak sampai 1 jam. Kadang macam confuse hehe nak kata tak cukup susu, waktu df akan dengar bunyi dia telan susu. Berak & kencing 7-8 kali sehari. Waktu menyusu skrg ni dia gemar meneran & mendengus tapi masih terus menyusu. Adakah cara saya betul? Normal ke semua ni? 😅#firstbaby #firstmom

2 Balas

baby boy sis, memg kuat menyusu plus size perut dia kecik. jd dia kena banyak kali minum. 8-12 kali sehari tu normal.