Ruam Susu Ke Apa

Hi semua, anak sy 1 bln 18 hari.. Di pipi dia jadi seperti gambar dibawah.. Bleh bgtau x ni ruam susu ke apa, dan mcm mna nk bg hilang/sembuh.. Terima kasih

Ruam Susu Ke Apa
13 Balas

seriusly, sy xkan pakai lotion atau apa2 jenis minyak atau krim.. my expirience just put baby powder and the rashes will cure after 15min to 1/2hr. dont ever put any krim or oil base to baby face.. bayangkan muka anda letak lotion atau any krim.. rasanya sangat melekit dan tidak selesa..

Ank sye kene teruk mcm ni. bagi sapu sudocrem.beli kat pharmacy.skrg DH ok. Cuma kdg2 dtg balik..trus sapu kt muka klau kluar MCM ni..klau kulit Baby kering lepas ruam tu hilang MO nasehat suruh sapu guna vaseline petroleum jelly tu.nt kulit bby JD lmbut balik

Rasanya ruam susu. Mak saya ajar kalau bagi susu kt dia, make sure lap susu yg meleleh kat pipi nnti naik ruam. Alhamdulillah smpai skrg tak naik ruam. Saya lap setiap kali dia minum susu.

anak saya pun kena mcm tu.. kena rajin lap lepas feeding pastu letak baby lotion.. I tried offspring baby lotion.. sembuh dlm masa 5 hari

sis anak saya pun kena, dia mcm mana skrg? skrg kena dkt leher & kepala sekali. sedih saya tgkk. anak saya 1 bulan 11 hari

Ruam susu tu sis. Lepas sis menyusu tarul lap pipi dia. Dulu saya nak hilangkan saya gunakan tisu basah

Lps mnyusu..sis lap je muka bby tu dgn air biasa..dlm 2 hri hilang dh..sye buat cmtu je kt anak

Mcm ank sy.. Sy letak sudocream je.. Hilang la die

Try sapu herbal blend drp shaklee..sapu nipis2 ja

ruam susu..aftr mnyusu sis lap pipi baby