sepanjang pregnant alahan minum susu

Hi semua, ada x siapa2 alahan minum susu spanjang mengandung.. Sblm ni mmg suka sgt mnum susu.. Tp smnjk mgandung ni Asal minum je msti muntah n badan makin lemah. Kkia suggest mkn cari pil kalsium kat pharmacy tp bila g pharmacy hnya ada pil utk 4 bulan keatas. #11w2d

5 Balas

saya pun ada alahan susu... asal minum susu, perut kembung, rasa acidic sampai muntah masam masam... sakit gastrik and diarrhea... sekarang hanya minum air soya...so far ok... I am 10 weeks, memang tak leh telan susu..

4y ago

sy sama kes dgn awk.. boleh mnm soya je walaupun ramai ckp soya xelok utk baby nanti.. apkan daya sy hanya boleh mnm soya.. 😰

sama sis saya minum susu apa pun tak boleh , minum tealive pun muntah , tak kesah lah benda apa yg berasaskan susu semua muntah balik walau pun minum sikit hmmm

Sameee! Anything with milk memang reject padahal dulu suka. Susah betul nak minum anything mix with susu skrg, kadang2 sampai kena paksa diri

Sy kalau minum susu je cirit. Sy amik obical dri awal mngandung. Alhamdulillah kurg sakit2 kebas punggung tulang blkng kaki tgn smua.

Sy minum susu slps alahan. Sbb time alahan semua benda xbleh masuk. 4 bulan pregnant bru bleh minum susu