PJJ and first pregnancy

Hi semua. Ada tak kat sini yg tgh pregnant tapi pjj dgn husband? Saya rasa hilang semangat bila husband selalu busy & kalau contact pun just nak cakap dah sampai ofis, dah balik rumah. Pastu terus senyap. Takde pun tanya saya okay ke tak semua. Sebelum pregnant takde pun rasa macam ni. Tapi kali ni melampau2 terasa hati tu. Ni dah dekat seminggu kami tak contact sebab saya tegur dia pasal ni. Saya cuba kawal emosi, tapi kalau teringat tu mesti emo terlebih. Sakit2 badan, layan perasaan semua sorang2. Macam mana yg hadap tahan semua ni ye? 😭

2 Balas

kite prgant ni cepat sgt ber emosi...harap sis kuat..jangan layankan perasaan sgt ea sis😘😘

2y ago

Itulah. Sebelum ni jiwa kental, susah betul org nak trigger bagi nangis. Sekarang ni kemain 😅. Org tak bagi makanan pun boleh sentap 🤭 InshaAllah, saya masih mencuba sesuaikan diri dgn keadaan baru.

Puan bekerja jugak ke?

2y ago

Ye bekerja. Atas sebab kerja tulah terpaksa pjj 😔