kehamilan

Semasa mengandung pada penghujung trimester ke-3 mmg badan semakin kerap sakit terutamanya bahagian pinggang dan bahagian bawah,normalkan?

9 Balas

Saya dah week 34. Nak bangun ke jalan ke dah tak berapa nak larat. Sepanjang mengandung tak pernha lagi sakit tapak kaki, tapi masuk 34 minggug ni tapak kaki sakit tapi tak bengkak. Lepastu dekat bahagian celah kelengkang belah kiri sakitnyaaaaaaaaa. Badan takyah cakap duduk pun sakit, baring pun sakit. Dada pun sama. Sabarlah ye ibu ibu 😋

ye sis is normal ...kalau nak tidur pakai bantal untuk sokong pinggang belakang dan perut , kat shoppe ada sejenis bantal khas untuk pregnant women..boleh try beli , kurang sikit tak keselesaan semasa tidur

sama la. sy skrg 33w, nk bgun pn susah.. kerap ke toilet.. sakit pinggang sgt2. pastu sakit celah kangkang.. mcm sakit urat. nk tido pun susah. pusing kanan, pusing kiri.. smpai tertido. tp xpa, layan jela. 😣

4y ago

Sama😁

yup , saya pon rse yg sama . kadang tu nk pusing pon bawah sakit sangat . nk berjalan pon dh mcm penguin dhh , hahaha . saya sekrng 35weeks dah . doakan saya dipermudahkan ❤️❤️

sama lah . dah 30 weeks ni semua nya sakit. pinggang, kaki, bahagian bwh. bertabah lah

Normal sis. Banyak kan berjalan itik sis bagi exercise abdomen punggung ke bawah

normal sis. sya dah 21 week pun rsa sakit pinggang

Normal sis dan saya tengah alaminya skrg...

Yup. Normal