Puasa 13weeks

Semalam saya try puasa hari pertama, tak rasa lapar pun, tapi perut cramp je, plus pening kepala sangat. Konon nak tahan lagi, tapi dlm pukul 3 lebih mcmtu, tetiba tekak loya terus muntah2. Pastu husb terus suruh buka puasa, Normal ke? Ke mmg tak boleh puasa kalau ada simptom mcmtu?

1 Balas

normal. tapi kita xboleh terus xpuasa dari awal. mksdnya masa sahur cukupkan mkn (karbo, protein,serat) serta minum air secukupnya. meaning that kita masih kena mencuba puasa..

2mo ago

kalau masih on meds kena makan jam berapa yaa untuk dapatkan sahur berat ? sebab kena gap kan antara ubat (obimin folic acid- makan pagi) (fish oil-makan malam sebelum tidur) sebab saya cuba puasa semalam tapi jam 9/10 badan dah menggigil & berpeluh seram sejuk.