15week heartbeat tak berkelip kelip

semalam saya pergi hospital , lepastu doktor cek heartbeat tak berkelip kelip . and doktor kata miscarriage . doktor bagi surat utk admid hari jumaat . tapi malam tadi saya rasa baby bergerak and nampak perut saya denyut denyut bukan dri nafas saya . skrg ni saya nak tanya momy pernah tak ada pengalaman macam ni ? sbb semalam saya tunggu turn dri pkul 1 lebih pkul 5 lebih baru scan apa semua . perut kosomg . please momy semua respond . patut ke saya scan swasta utk confirmation . sbb saya tkde keluar darah ke apa cuma spotting je

10 Balas

Ada tanda2 turun darah tak sis atau apa2 tanda sebelum sis tau sis misscarriage. Saya next check up 7/10 utk baby 20w, masyaAllah risaunya kalau tak dapat dengar heatbeat juga.. lately perut tak rasa apa2, macam tak mengandung.

8mo ago

saya pun 20w baru jumpa dr semoga anak dalam kandungan kita sihat dalam lindungan allah amin, positif thinking sis 🤍

Klu ase bby gerak better g scan swasta utk double confirm.. xpe kuar duit sikit jnji ase puas ati.. gpun kurang2 awak tau bby still ada atau tu semua perasaan awk je.. better g klinik double cek..

ukuran fetus masa scan tu bersamaan berapa week ya, kalau katakan ukuran kurang dari 15 weeks mungkin jantung dah stop lama dan sebabtu dah mula spotting. boleh confirmkan dengan scan di swasta.

bby saya dah selamat dikeluarkan , takde rezeki saya utk dapat second bby . now daya dlm pantang . saya dah ikhlas dan redho pemergian anak syurga saya . masa dia keluar sempurna sifatnya .

Awk boleh pergi scan dkt swasta untuk dptkan 2nd opinion. 15w belum ada gerakan kt perut. Jika ada bleeding/spotting pun pergi hosp utk check. Ada sakit perut tak?

Kt perut mmg ada denyutan nadi walaupun awk x pregnant.. 15w masih terlalu awl utk rasa gerakan.. pergi je scan klu nak double confirm

pergi hsptl smlm ats sbb appointment ke? klu nk double scan boleh je. xde mslh

Awak dah pergi check ke belum? Saya pulak yg rasa risau. Semoga semuanya baik baik sahaja..

awak last scan masa berapa weeks? kalau xyakin better scan lagi skali

Ceh scan kat klinik luar plk sis utk kepastian.