Hamil 14weeks

semalam saya pergi appoitment dengan misi, masa misi check denyutan jantung baby dalam perut misi cakap kedengaran jauh mungkin masih kecil tp saya risau sebab anak pertama saya, ada sakit jantung. selagi saya x dengar denyutan tu saya risau. normal x? sapa ibu2 sini pernah alami. 😞

3 Balas

bg sy 14w kecil lg. mmg susah nk cari dan dgr. sy 16w check pun susah nk cari. misi kata sbb kecil sgt..dh masuk 20w+ baru jelas.

4mo ago

harap jantung baby kedengaran jelas lepas ni. risau sy. hr ni pening sikit sebab terbawa ada ke x baby. kadang macam x mengandung pun ada jugak. perut pun kadang mengeras kadang x. hmmm

awalnye.. sye ble da 20 weeks bru nurse check gne dropler.. klu awak rse ragu2, bley peg scan kt swasta..

4mo ago

x tau la. ikut misi lah kan. lain misi lain la dia punya check. haaa. tu lah ragu2 sy ingat nak g check klinik jumpa doc je tengok. tp tu lah nak tanya pendapat ibu2 kalau ada alami macam sy xpe lah mungkin benar cakap misi.

kalau pakai Doppler mmg susah sikit. boleh cuba scan dekat luar utk dgr denyutan jantung baby.

4mo ago

okayy sis. terima kasih 🥰