10 weeks

Semalam pergi scan, sbb ad sikit pendarahan. Time scan tu, kantung ada, tpi perubahan saiz seperti 6weeks ukurannya, kenapa yaa???

7 Balas

Previous sy pon mcm tu sis . Suppose usia kandungan 8weeks tp bila scan doc ckp 4weeks pon tk boleh detect. Dia bg appoimnt 1weeks. After 1weeks scan doc baru dpt 5weeks . After 1weeks 2nd scan start bleeding , scan kantung mengecil . Tk lme lpas tu terus gugur. Alhamdulillah lepas 4bulan da mengandung blik . InsyaAllah kalau ade rezeki tk kemana . Ape ape jadi redha kan hati.

sama..spatutnya sy dah 9weeks..tp bila scan, doc kata baby bru 7weeks plus.. doc kata masih dlm cycle lg x lari jauh dr due date sebenar..sy pun xpasti kenapa..tp msa scan nmpk heartbeat..Alhmdulillah..

4y ago

Terima kasih sis 🙏❤️

Yer lah..akk sama ..g scan di waktu 7w sbb ada pendarahan skit..tp scan katung just 5w..nampak sangat baby x membsr..last 4 hari berikutnya gugur..

check doctor .. sy 1st pregnant pun mcm tu .. 6 minggu scan tapi doctor kata baru 4minggu .. lastly sy gugur minggu ke 7

4y ago

its ok dear ☺️☺️☺️ jangan putus asa .. cuba makan makanan untuk kuatkan rahim .. alhamdulillah lepas 2bulan sy gugur now sy dah pregnant semula 🤲🏻🤲🏻🤲🏻 rezki dari Allah .. then sy ada bleeding dlm minggu ke 7 tuari sy try checkup n scan alhamdulillah baby punya size normal usia kandungan .. sehari je bleeding tu n sikit .. lepas tu terus sy google cari makanan apa untuk kuatkan rahim n banyak kan rest .. paling penting acid folic jangan miss .. alhamdulillah sempat dah buka buku pink 😊😊😊

Doktor x cakap pape ke? Selalunya kalau kantung mengecil ni tanda2 awal kandungan x menjadi.

Chemical pregnancy.. janin tak membesar.

Mcm kandungan anggur ja