29 weeks uri dibawah

Semalam checkup doc bgtau uri kt bawah.. sy jadi risau sbb google kalau 32 weeks uri masih dibawah ibu kena bersalin ceaser 🥲

12 Balas

normally dorg akan admit n pantau kt wad smpai uri tu naik balik, prnh ada kes mcmni, mcm tu umur 40 lebih anak first uri dok bawah .. lama juga la dia duduk hospital, dlm 3-4 minggu jugak sementara nak tunggu due .. klu mmg xnaik jugak bru ceaser, tp mcm adik ipar sya sma kes mcm awak alhamdulillah lps suruh dia pujuk anak dia, pujuk elok², baby tu sendiri yg okay dan alhamdulillah bersalin normal .. sbb skrg masih awal lg kann so try pujuk baby tu elok², in shaa Allah, Allah akan permudahkan urusan awak anak branak 🥰

Saya check 25weeks haritu ponnn dr kata separuhhh kebawahh sbb baby masih lg berpusing pusing Doa byk byk awakkk Bila kedudukan baby kepala kt bawah in Shaa Allah uri naik keatas. Sy ponnn hari hari pujukkk baby ni 😂 Kepala dia masih kt atas kaki dia keje kuis pundi kencing jeee. Xsabarr nk tunggu dia keluar nak babap 🤪🤪

kebykkn kepala bby akan engaged 36 minggu, uri duk atas, air ketuban duk sblh kiri..sblom tu dier guling2 pusing2 tumbuk2 lu. ckp2 skit ngan bby dan bykkn selawat dan doa supaya dipermudahkan. insyaallah, dier akan pusing jgk

2y ago

aamiin..inshaaAllah..terima kasih sis ☺️

Saya pregnant anak ke 2, 37 weeks uri kat bawah & bleeding. Tapi Alhamdulillah masih boleh bersalin normal & semuanya dipermudahkan. Skrg pregnant anak ke 3, semoga ibu semua dipermudahkan. Insha Allah. 😊

buat senaman ringan sis pernah ank first cmtu jugak buat senaman baring atas katil n letak kaki naik sandar ke dinding selama mna yg blh alhamdulillah lepas tu uri dh gerak ke atas blk

2y ago

inshaaAllah.. terima kasih sis 🙂

banyakkan posisi sujud, bnyakkan bercakap dgn baby pujuk baby. inshaaAllah selagi ada waktu ni boleh ikhtiar dulu dgn cara ni. hari2 buat kalau ada waktu terluang ok.

2y ago

aamiin.. inshaaAllah..semoga ada rezeki sy bersalin normal kalini ☺️

Sepupu saya pun ada masalah uri dkt bawah, dh set appointment untuk czer, nak dkt bersalin doktor Cuba urut sikit bagi uri tu naik atas terus bersalin normla

2y ago

alhamdulillah.. semoga sy pon diberi rezeki utk bersalin normal kalini. aamiin☺️

saya scan masa 31 week...dr ckp baby sehat,,cantik🤭🤭kepala dh kebawah...baby girl pulak tu.. first time jadi mom

dulu 1st uri kat bawah. bila nk bersalin. naik dah. then bole bersalin normal. banyakkan sujud. insha'Allah. 😊

2y ago

alhamdulillah dimudahkan urusan sis. semoga sy pon dapat rezeki bersalin normal. aamiin 🙂

saya pun time pregnant uri kat bawa tapi g berurut , doc x galakkan cuma sya nk elak dari bersalin czer

2y ago

in sha Allah semuanyaa oke.