tekanan darah

Semalam baru buka buku pink di kk. Sesi terakhir doc suruh pergi check tekanan darah selang sehari selama 2 minggu so total 7 kali. Kat rumah xde mesin utk check bp. Nak pergi kk selang sehari xlarat nk menunggu lama. Boleh bagi cadangan tak kat mana nk check bp? Klinik swasta kawan cakap mahal. Farmasi tak tahu harga bpe..

2 Balas

Akak masa baru bukak buku pun mcm tu jugak ada darah tinggi padahal tak pernah ada pun sblum ni.kena check bp selang sari.gi klinik swasta 10 henget he tapi tak larat asyik nak kluar je.akak beli mesin sendiri je senang takde lah mahal sgt pun klu duk ulang alik gi klinik..skrg dah masuk 8 bulan masih lagi kena check seminggu 3 kali ..dah ada mesin kat umah senang

4y ago

Kat farmasi tu banyak brand..so harga semua lain2..sbb akak lengan besar so terpaksa beli yg besar skit dlm 180 henget..klu adik kurus ok lah banyak brand yg bawah 150 pun ada.

Sy pun sebelum ni kena check bp selang dua hari. Tapi tu laa pinjam kawan punya je. Kalau tak, jenuh la asyik nak pegi klinik 1msia.