33 week baby breech

selamat ptg semua.. sape kt sini bby breech atau songsang? kndungn baru 33 week.. contraction pon ade sehari dan bukaan dh 1cm.. dh cucuk dexa 2kali.. cmne ea cara nak bg kpla bby turun kebawah? dan cmne ea cara nk stopkn dulu bukaan jalan?

1 Balas

utk bg kepala baby ke bawah. sis rajin kn bersujud,ikut kemampuan sis. kalau cara nk stop kan bukaan rasanya dgn senaman kegel shj yg saya tahu. kalau sis nak kan kepastian boleh tnya yg lebih pakar