Ayuh, Ceritakan Kisah Anda!

Selamat petang Mommies! Selalu orang cakap cinta padang pertama tu selalunya kekal berpanjangan. Bila bertentang mata kali pertama tu terus terdetik di dalam hati “Dia lah orangnya” ? Anda semua mesti ada kan jalan kisah cinta dengan pasangan? Haa, jom lah kongsikan dengan kami macam mana anda boleh berjumpa dengan pasangan! Mesti banyak yang lucu dan menghiburkan hati. Jangan lupa gunakan hashtag#LOVEATFIRSTSIGHT di dalam post anda!

Ayuh, Ceritakan Kisah Anda!
146 Balas

Rancangan Allah tu memang indah....satu kg dgn hsband, satu kelas n skolah rendah drp drjah 3 smpai drjh 6 tp xprnh brkawn pn ngn die..abiz drjah 6 msing2 sek mngah laen2, xprnh cntact, xprnh ambik tau hal die n x prnh jumpe pn kt kg sbb sy keje kt kg n die keje kt kl...shgga 17 thun kemudian tetibe die add fb knon add kwn2 lame..mase tu msing2 dh lalui mcm2 kisah cinta, prnh heartbreak smue..first time jupe blk tgk msg2 byk sgt brubah...jupe blk kwn skjap je, x brcinta pn tp die bgtau nk msuk pinang....dua fmly restu,Allah permudahkn..Alhamdulillah sgt bhgie dgn jdoh Allah tntukan ni, nk sthn dh n skrg tggu bbrpe mggu lg utk 1st baby....x sgke byk merantau mse bljr n kerja rupenye jdoh sekg jer n kwn skolah rendah....smpan wt knngn utk crite kt anak2 esk2...😍

Kenal di tempat kerja... Bru j msuk kerja baru.. Tengah sibuk buat kerja tetiba pandang sorang mamat ni, dia tengah tgok kita... Mata redup je... Terus xdpt nk tatap mata dia, sambung buat kerja.. Sejak tu kenal rapat... Training sama2... Kenal bulan 1/2018, seorang yg single n tkot utk jtuh cinta lg, tp dlm msa yg sme time tu sy ad bf, tp hbgn goyah tatkala tidak suka perangainya serta mama xsuka sy berkwn dgnnya... Then clash... Husband meluahkan prasaan dan sy pun sme, hehe n declare bulan 3/2018, tunang bulan 8/2018 then tgu dia habis rekrut dn bulan 2/2020 kami kwen... N now bunting pelamin, hehe... Bila bersama dgnnya rasa tenang dan membahagiakan... Semoga ikatan pernikahan ini kekal sehingga syurga.. 😉 #LOVEATFIRSTSIGHT

Kenal dlm beetalk..mcm shake wechat tu...suami add..sy dlu x bertudung...seksi gitu2 jela...sy angap yg add ni smua yg gatal..tp bila aprove suami dlm list frend.memang dia gatal asik ajak jmpa je..hahah tp bila 4bln kenal bru sy berani jmpa dia sbb suami sorang je yg sngup tnggu lama utk jmpa sy pdahal kami jarak 20min je boleh je jmpa tp sy jenis suka tngok kesabaran dia.bila jmpa dia trus nasihat sy soh pakai tudung pakai bju sopan.dan bila sy blik jmpa dia trus hari2 dia pesan jgn tingal solat.tutup aurat...jga maruah mcm2 la nasihat...smpi sy trima dia.alhamdullah dia imam sy sekarang dan kami kawin 4.11.2017 dan insyallah april 2020 bakal timang chya mta ptama selepas stahun usaha ikhtiar zuriat...🥰🥰🥰

Pakcik husb kenalkan kitorg. Pakcik dia cikgu skolah sy dlu.. Jumpa balik time function dinner sekolah 😂 duduk semeja time dinner, bsembang la.. Sy pn jenis banyak ckp 😅 Tiba2 dia merisik nak kenalkan sy dengan anak saudara dia.. Mulanya sy tolak, sbb segan n malas dh nak berkenalan sebenarnya.. Tp oleh sebab pakcik dia ni banyk naw contact ngn kwn sekeliling sy, akhirnya husband berjaya dptkn no fon sy.. Mula dia ws kenalkan diri pun, sy x layan. Tp bila dah lama2 sy nampak la kesungguhan dia.. Bila dh kenal diri dia, peribadi dia, family dia.. Baru sy mula jatuh hati. Kalau dah jodoh kann.. Alhamdulillah nak masuk 2 tahun usia perkahwinan.. Doakan kami kekal hingga ke jannah ya.. 🌹😊

First time jumpa husb masa beraya dekat rumah my bff.. Memang rapat dgn family bff tapi tak penah kenal pun abg dia yg first sbb dy duduk jauh.. Masa balik tu bff i ckp abg dy mntak number sbb nk mntak tolong jadi grab hntar g keje.. Then i pun ok.. Start from that day kitorang hari2 ws.. Kebetulan dua2 tgh broken sbb ditinggalkan ex tnpa sebarang berita.. Hahahhaha dlm setahun kitorang rapat dan dah nak kawen, mcm2 dugaan dengan ex bf/gf memasing dtg nak balik. Tapi paling teruk exgf dy punya meroyan lah.. But we still stick with each other.. Smpailah kitorang kwen dan Alhamdulillah dikurniakan seorang baby girl.. However, kepercayaan dan toleransi dlm hubungan adalah kunci utk kekal dan bahagia..

Sy kenal dgn husbnd dr cousin. Husbnd kawan cousin. Dlu husbnd every weekend slalu spend rumah dgn cousin. Tahu cousin slalu ada kawan tdo kat rumah.. tp x rasa pun kewujudan husbnd masa tu. Entah mcm mana masa tu sy dah single hampir setahun lebih ptus dgn ex.. husbnd tanya kat cousin samada sy dah ada yg punya ke belum. Cousin ckp, kalau nk tackle xbole guna dia as org tgh. So usaha dia sdri nk kenal,minta no smua. Kenal dgn husbnd time tu 17sept 2017. Husbnd ckp xnk kawan lama2.. dia nk terus kawin. Bulan feb 2018 kami tunang. Akhir tahun 7 Dec kami nikah. Bulan april 2019 kami dpt berita gembira, sy pregnant. Dpt baby boy masa bulan nov. Alhamdulillah. Syukur💕

Kenal dgn dia as musuh for the first time 🤣🤣 memandangkan masing2 berpunya ada riak sikit.. main maki2 masa tu 🤣. Saya rapat dengan kakak dia pastu dia punya tak puas hati sampai sanggup mintak kakak dia nombor saya sbb nak sambung maki dalam whatsapp 🤣 selang beberapa minggu dia putus dgn awek dia 🤣 saya stay lagi. Selang bape minggu saya pulak putus dgn bf sbb kantoi ada awek lain. Saya dah suami pun ambik kesempatan kongsi perasaan luah perasaan haihh macam2 lah masing2 tghbroken 😭😭 tup2 saling jatuh hati dan skrg sah suami isteri dan bersama pelengkap terindah cahaya mata pertama kami ❤️ segala puji bagi Allah.. Alhamdulillah

suami x pernah mengorat sye, sye pun x prnh mngorat suami, kenal sbb die slalu dtg mlepak kt kebun ayah sye. die tua 9 tahun dri sye. just pandang2 je mse tu. takot jugak sbb muka die nmpk ganas, bdn pun mcm bonzer.x prnh nmpk die senyum. 😂tapi dlm hati suka sama suka. kawan kami yg kena kan kami masa tu.kwn ajak sye kluar ,tapi tgk2 ade die skli. mmg senyap sepi kt kdai mkn tu sbb due2 malu. 🤣 first,sye yg mcj die,sbb kwn yg pkse. konon nye fon die abes betri ,so suruh sye tolonk mcj. dari situlah kmi brtanya khabar then couple 4 tahun. x tunang,trus mnikah je. skrg ank dh umur 2 tahun. sebijik ikut muke ganas bpk nye .nseb baik kulit putih ikut mak nye 😂

Kenal husb melalui kakak nya..dan start dari sana..kena lalui pelbagai dugaan... Sume kakak2 husb tak suka dgn sa.. Setiap hari kena fitnah dan di hina.. Baru bersalin nov last year.. Keluarga mentua suruh gugurkan bila dpt tau sa preg....but i insist to keep my baby.. Sampai sanggup minta divorce sma husb. Sikit meroyan..bila mil dan fil dtg jenguk sbb nak tgk bby..dan blame kan sa sbb baby masuk nicu.. My point is..tak semua love story/1st love tu indah... However..bless me...God give me baby boy to fall in love with.. And I love my son than his daddy😆.. Skg tnggl sendiri..xperlu hadap org yg xsuka kat kite lagi...😌

5y ago

Siannye sis n bBy. Besar dugaan tu.sy doa sis n baby slalu hepi bhgia sht selalu

2010 - kenal suami dalam medsos Myspace. Masa tu dia PLKN dan ada makwe, saya baru putus dengan pakwe. Suami punya intro boleh buat karangan, saya ambil masa 3 hari nak fikir. Walaupun dia ada makwe, saya kata "takpelah anggap kakak". Sekali makwenya curang. 😆 2011 - tahun ni yang baru suami datang jumpa saya. Dia asal Kelantan, saya Selangor. Kebetulan tahun tu saya SPM, ayah suruh putuskan hubungan. Merajuk, lepas tu ayah tak masuk campur dah. Date pertama kitorang tahun 2013 tak silap, pertama kali jumpa mak dia di hospital yang kebetulan masa tu sakit. Lepas banyak halangan, akhirnya dia masuk meminang 2015 dan nikah 2017.