Buku pink swasta, bersalin kerajaan.

Selamat petang ibu-ibu. Saya mahu tanya esp yg di area Kota Kinabalu. Saya dari first month sudah buka buku ibu mengandung di clinic swasta, check up monthly complete urine, blood tests dan scan. Sekiranya saya mahu bersalin di Hospital Likas, ada syarat kah? Reason buka di clinic swasta sebab saya cuma dapat keluar check up weekend saja, since tiada kenderaan dan ada anak kecil yg masih tadika.

2 Balas

Setau sy ok bah tu sis, nda masalah pun.. sy dari anak pertama lagi buka buku pink di swasta, bersalin di kerajaan.. even doc pun sarankan bersalin di hospital kerajaan. Btw, sy dari Twu 🤭

Takde syarat. Dah turun tanda bersalin, bawa buku pink dengan bag hospital ke PAC hospital.