sape pernah kena buasir?

selamat pagi semua. siapa pernah kena buasir time preg? saya 14w . kena buasir luaran. 😭 sakit bengkak. kalau oergi klinik dia bgi ubat makn tak? die cek jgk ke ? (malu) 😂 tp dah tak tertahan. ada je sapu krim untuk buasir tu tp ase mcm xblh tahan jgk sbb pedih denyut semua ade. buasir dah terkluar. #tanyaaje #jangankecamsaya

2 Balas

Saya pernah 🙋🏻‍♀️ Masa 2nd trismester dulu. Naik benjol dekat tengah2 lubung punggong. Sakitnya kemain lg terutamanya bila berjalan & duduk 😭 Apa yg saya buat, saya sapu minyak gamat dkt benjolan tu. Lebih kurang 4>5 hari benjolan tu beransur2 kecut & hilang. Kena banyakkan minum air suam / air putih ye. Sekurang2nya (2>3 Liters) sehari. Banyakkan makan buah & sayur. Kurangkanlah makan makanan yg pedas2 / extreme pedas 😬

2y ago

Boleh sapu minyak gamat Ke sis