Jamu yg sesuai untuk ibu2

Selamat pagi mommies 😍❤️ boleh mommies2 share skrg makan jamu apa utk kita yg lepas bersalin dan utk cergaskan badan

1 Balas

Selamat pagi puan Naddy. Sebelum ni puan pernah makan jamu? Kalau tak biasa, saya cadangkan elakkan jamu. Sbb boleh jadi risiko pada puan dan anak puan jika puan menyusukan anak dgn susu ibu. Lebih baik puan amalkan pemakanan sihat dan gaya hidup sihat dan elakkan stress. Pengalaman saya: 1. makan jamu ikut kawan, fresh blood keluar drpd faraj dan tempoh haid jadi panjang. Saya stop jamu, darah pun berhenti. 2. Saya beli sendiri supplement multivitamin di farmasi tanpa arahan doktor, saya tak boleh kawal kencing. Saya stop supplement tu, ok dah kawalan kencing tu. Jadi nak cerdas dan cergas dan jimat uruskan kewangan, cuma amalkan pemakanan sihat dan baik juga bersenam. Amalkan gaya hidup sihat, elakkan stress.