ramadhan tiba

selamat mnjalani ibadah puasa mummy2 smua,uols amalkn apa untk kekal brtenaga puasa masa preganant? ? #10week5day

1 Balas

Mcm msa mngndg ank ptama an anak kedua dulu sya amalkan sahur mkn overnight oat + buah2 mcm apricot kering anggur hitam dan kiwi..amik 5-7 bji kurma(setiap hari) dan minum air yg cukup..sahur mmg xlalu nasi sbb dua2 prgnt saya jmpa ramadhan msa fasa ada alahan lg dlm 7w & 10w gitu, jadi saya tukar2 oat atau roti atau roti dan telur atau 3bji telur rebus..atau 2 bji pisang..dan pills yv klinik bg..tp kurma mmg sy xpernah tinggal..masa berbuka mkn nasi sayur ayam atau ikan buah dan minum air secukupnya.,lps terawih sblm tdo minum susu..alhamdulillah msa checkup hb masih 11&12 ..alhamdulillah lagi sekali utk kandungan ketiga kali ni pun saya da 13w lebih dan jumpa lagi ramadhan..😅so pg tadi masih amalkan yg sama pisang dan kurma dan susu..

5y ago

trme ksh bnyk2 ye sis ats info nye.smoga smua urusan sis di prmudahkn amin...