Minggu Penyusuan Susu Ibu Sedunia

Selamat Menyambut Minggu Penyusuan Susu Ibu Sedunia 💐💐💐🤱 Syukur, nak masuk setahun 4 bulan pengalaman penyusuan dgn susu ibu. Mudahan Allah izinkan kami meneruskan penyusuan ini sehingga anak umur 2 tahun. Sejak sebulan lepas anak mula balik menggigit sebab keempat-empat taringnya keluar. Bertabahlah. 😅 Nipple cream Mama's Choice ada. Kena didik diri supaya tak menjerit. Tak boleh nak tepis anak nak susu di dada yg putingnya melecet sebab umur anak sekarang, tumbesaran akalnya dan dia yg nak susu belah mana. Allah, Allah... Syukur. Teruskan kasih sayang. Enjoy the moment ♥️🤱 #firstmom

7 Balas

Alhamdulillah, semoga kita tabah hingga ke akhir garisan☺️. Sy br 9 bulan fully feed. Walaupon guna botol tetap rasa berbaloi. Sedih sebab 2 anak sebelum ni 6-7bulan susu dah kering. This time jadi fulltime housewife housemom memang komited nak full feed until 2 years Inshaallah.

9mo ago

Insya Allah.. Allah permudahkan

alhamdulillah, 1st baby dpt minum susu badan melalui botol (sbb sy epmom) sampai usia baby setahun 2bulan. stop sebab doctor advise pregnant 2nd baby. 2nd baby masih dlm perjuangan. usia baby nak masok 7m. harap berjaya menyusukan baby smpi 2tahun

9mo ago

aamiinn❤️

saya baru 10bln myusu anak. anak takda gigi lagi, nervous juga menunggu gigi dia tumbuh , time takda gigi pun duk menarik2x nipple ni ,kalau ada taktau mcm mana. niat kalau boleh nak myusu sampai 2year n kuat time anak dlm fasa mgigit nanti. 😂 .

9mo ago

Ya kena tahan. Kadang saya tak tahan, sbb terkejut. Maka terjerit juga. 😁

Alhamdulillah, tahniah sis. Tahun ke 5 dlm Journey bf, bulan 10 continue utk baby ke 3. Semoga sy di rezeki kn utk menyusu ank ke 3..

9mo ago

Masya Allah tabarakaLlah, tahun ke 5! Insya Allah, Allah kurniakan yg terbaru buat puan dan anak yg bakal lahir.

Alhamdulillah. Anak dah 1y8m. Tak sangka sebenarnya dapat buat sejauh ni. Semoga ibu ibu semua sentiasa sihat 🫶🏻🌷

9mo ago

Alhamdulillah syukur

Alhamdulillah 🥰

👍