tersepak ibu jari kaki

selama 9 bulan mengandung x pernah tersepak apa2 guna ibu jari kaki.. tapi masa dalam pantang, dalam dok berjaga2 tu la tersepak juga ibu jari ni.. hari ni day 24 berpantang . harap tak ada apa2 la.. mommy2 ada pengalaman x ??

5 Balas

sebut pasal tersepak ibu jari kaki ni. ingat lagi sy tahun lps gugur. mak sy betul² jaga sy sampai ibu jari kaki sy pun dia jaga rsau adik sy terpijak. adik sy lelaki umo 21 tahun rabun. suka pijak kaki org. ada haritu adik sikit lagi nk terpijak ibu jari kaki sy, bila sy ngadu, mak sy membebel siap ambik btg penyapu lg nk pukul adik 😂 tapi sy ada jgk tersepak benda² ketika dlm pantang alhamdulillah xde effect pape.

jaga² berjln.. selalu tgok bawah.. jgn laju berjln.. klau blh elak sepak benda keras.. jaga ibu jari kaki.. risau bentan turun darah.. sy haritu suami beli selipar crocs suruh pakai dlm rmh😁

Maaf sy tak tau, knapa ye kalau tersepak ibu jari? Akan jadi apa2 ke?

2y ago

bentan turun darah.. itu bahaya.. mak sy prnh kena dulu sampai 2 minggu dlm icu.. jd ibu² berpantang jaga betul² ibu jari kaki.. jgn laju sgt berjln.. tgok bawah.. sy berpantang haritu suami beli selipar crocs suruh pakai dlm rmh..

Saya Oke je berapa kali terlangar alhamdulilah tak ada apa2..

2y ago

kena beringat sebelum kena .boleh kena bentan atau rengat tauu

pernah kene juge...dalam dok berjaga2 tu terkena juge