Buka buku pink

Selalunya buka buku pink brp weeks ya?? apa yg nk kena bawak?? kena appoinment dkt apps ke walk in terus?? #pleasehelp #firstmom #ingintahu

13 Balas

baby dah ada heartbeat dah blh g KK utk buka buku pink sis. takyah tunggu lama² lg² anak first. nnt nurse tak berapa hepi mcm sy kena dulu 😂🤣. Masa tu buka dlm 11w pastu nurse kata lambat jgk ni awk dtg buka buku 😅 walaupun jangka masa utk buka buku kena sblm 13w. Awk walk in je senang. takyah dlm web. Sy masukkan appointment sy dkt web klinik tak detect pun. Mujur nurse terima jgk 😂 Nnt bawa siap² salinan ic suami isteri, salinan sijil nikah & salinan bil api/air utk klinik tgk alamat umah. Kalau ni utk anak kedua & seterusnya kena bawa salinan buku pink anak² sblm

buka buku sebelum 12week sis. better call kk dulu untuk book tarikh buka buku pink sbb kebanyakan kk kita xboleh walkin dan buat buku hari tu juga. so kalau sis dh comfirmkan preggy kat klinik swasta boleh terus call kk terdekat untuk apointment.. appointment ni ambil masa sis. kdg sebulan baru dpt tarikh. mcm sy hari tu 2 kali g KK comfirmkan tarikh sbb xde dpt call dari KK dah sebulan. macam KK sy perlu bawa IC dgn Kad Kawin je. yg lain xperlu

Sy tnggu nk dekat 11 weeks lps tu coll kk nnt dia akan bg appoiment dlm masa trdekat ..sbb kalau col awai misi akan bg appoiment lambat jugak bg kk saya laa.. Kalau dokumen tu boleh search je google . Kalau scan bawak gambar scan tu . Kalau takde tkpe , scan nnt diorg akan scan kan jugak kt klinik ...

kalau dkt Sabah, seawal 6 minggu kena buka buku pink, dekat semenanjung sy pernah buka masa tu awal lagi 9 minggu dia bagi date appointment datang buka buku 12 minggu. Kena bawa salinan ic suami dan isteri, bil elektrik,sijil nikah dan buku pink sblm ni kalau pernah mengandung

5mo ago

Boleh. Bawa slip sementara tu.

9w keatas call or walk in ambil tarikh dlu. bawa sekali gmbr scan yg dh nmpk janin dan jantung bby. nanti misi akn beri tarikh buka buku. nk bawa dokumen apa, kena tanya masa tu sbb lain kk lain dokumen yg mereka nak.

nurse kk ckp asal thu pregnant je terus buka buku.. lepas buka buku terus minum air gula .hehehe.. pantang manis ya. kena bawa salinan fotostet ic suami isteri dan sijil nikah ..

Dekat kk saya mintak bill api (dia nk tgk alamat terkini),ic kita dan suami, sijil nikah. Kena fotostat. 9 week dah boleh call atau walk in kk berdekatan.

Call kk tempat awk, nanti dia bgtahu semua yg awk tny ni.. lain kk lain procedure dia..call sebelum awk 11week ye..

sis boleh search rasanya soalan ni di simbol kanta pembesar atas tu. tiap minggu ada je soalan ni keluar.

saya 8weeks dah buka KK saya cuma minta photostat ic suami isteri, sijil nikah dgn keputusan upt