Minta pendapat

Selalunya brapa Hari delay period baru bole cek upt ye?? Sy Masuk hari ke-8 delay try test pagi td tapi -ve...🥲🤗 Sis is kompius... #bantusharing #ingintahu

1 Balas

Yang ni pun ikut orang juga. Mcm saya hari patutnya period tu sy check UPT dh naik double line walaupun samar-samar. Ada yang lepas seminggu period baru naik, ada yg tunggu berminggu-minggu pun sama je negatif tp dah mmg pregnant sbb UPT tk detect HCG level. Boleh cuba ke klinik minta check beta HCG just untuk kepastian. Sbb beta HCG lebih tepat dan cepat nk tau betul ke tgh pregnant atau tk.

3y ago

Beta HCG check guna darah. Tp klu klinik selalu akan insist check upt dulu jugak.