beli baju baby

Selalu nya beli baju bby..time kita brpa bulan yaa...beli kperluan baby n ibu..??

38 Balas

saya start beli 20week,sekarang dh 25week. senaraikan dulu apa yg nak beli, survey2 harga dulu, buat budget then lepas tu boleh bagi2 barang ni beli bulan ni, barang tu beli bulan depan, barang ni bulan seterusnya.. baju jangan beli semua newborn, beli yg besar sikit, 0-3months, 0-6months.. baby cepat besar nanti beli newborn semua, pakai 2-3kali nanti je dh xmuat 😅😅.. saya beli di shopee, baby fair, fb juga ada group Preloved, kadang barang2 baby branded depa let go murah2..

Sya buka ja buku pink time 8week tu trus beli brg sikit2..tp xbeli baju2 lagi sy beli brg yg mahal2 dlu..mcm breastpum, stroler, carset mcm tulah..tiap bulan bujet rm300 utk brg bby..yalah xmmpu mo beli sekli gus kan..beli lah sikit2..nti dah msuk 4 5 bulan dah tau jantina bru strt beli pakaian bby..skg dah sarat xmmpu nk jalan soping bagai..brg2 pn dah full..xda bnda nk beli lagi..hehe

5y ago

Wahh bgus nya..kena beli sikit dlu ni sis,hehe tq

Saya beli waktu 4 bulan, beli sikit-ii nk beli sekali semua mana larat. Barang sekarang pun bukan murah, so dapat lah bajet untuk tiap bulan, ini lagi 3 bulan nk bersalin tinggal beli barang ibu Dan carseat, baby cot

5y ago

Beli sikit2kn lamA2 jdi bukti..hehe

Sa start beli kandungan 5bulan masa baby fair dgn online shopping, ada juga bli time 8bln p shopping mall, aduila sakit kaki n pinggang balik2 mo p kencing so better bli masa 2nd trimester..

5y ago

Hehehe...🤩🤩😘

Sy prngt 4bulan skrg ni dh beli brg sikit²... beli mne yg pnting dlu..tpi sy sblm beli brg sy dh bt list dlu...nti akhir buln bru beli brg kperluan sy pulk...sbb due sy thun dpn..

5y ago

Tq..semoga d prmudahkn

Saya masa 6bulan dah beli sikit2.. Sbb kami suami suami isteri bukan lah orang senang. Ikut atas kemampuan diri sendiri juga. Kalau mampu, beli sekaligus pun okay.

5y ago

Tq

Saya dulu start beli time tummy dah nampak...lupa berapa bulan. Tapi saya beli sedikit2. Bulan ni sedikit, bulan depan sedikit...lama2 jadi bukit(banyak). Hehe

Sy da 5bln..perlu ke bli brg skit2.... Skrg pon da xlrat nk jln.... Somi pon rsau cmner nk bli brg nty... Kaki cpt lnguh n prut cpt sakit blah bwh...

5y ago

😅😅😅

Pendapat sy, kalau yg berkemampuan, ok je beli time dh nak bersalin. Tpi kalau rs x mampu, boleh beli sikit2.. Lps buka buku pink dh boleh beli dh 🤭🤭

Ikot kmampuan sis.. Sy ank no3 18week da start beli skit2.. Mse ank second n first, beli mse da 8bulan, tp duit cm air laju jek kluar. Hahahaa

5y ago

Kn kena beli sikit2..klu beli semua mana la mampu kn,mau beli sikit2 je dlu