Teringin nak baby lagi

Selalu dengar orang kata kalo dah lekat sekali nak lekat seterus tu senang je..tapi bagi mama tu tuk orang lain kot. Mama nak dapat no2 pon still sama struggle macam nak dapat no1. Ditambah period yg masih kelaut dari sebelum mengandung smpai lepas bersalin. Mama ada je guna opk. Tp tah jd lg stress..jdinya just usaha cara lain. Cuma tu la xley agak bila subur Bukan tak bersyukur cuma kalo boleh nak anak ramai sementara usia tak jejak 40an lagi. Berbaki 3 tahun lg je nak masuk 30an. So sebelum tenaga makin berkurang nak la tambah. Tapi mama percaya rezeki tu dtg tepat waktunya. Semoga ada rezeki mama dapat anak lagi bulan ni. Kalo tak bulan ni bulan depan kalo xdapat lagi bulan seterusnya.. aamiin insha'Allah 😊 #struggledoublelines #ttc

8 Balas

Insyallah ada rezeki awak Nnty. Doa bnyk2.Saya pun period tak Teratur. Kadang gap period 3,4 bulan. Bila check xda apa pun. Cuma saya stress. Saya Anak sulung n kedua rapat. 7 tahun kahwin, tahun ke 5 Baru ada Anak. Awal tu Mmg mengharap sgt n da smpai masa saya giveup.. malas nk pikir, Ada xda Ter pulang rezeki. Saya pun xcek subur ke x. Selagi Habis period, hari ke 14 Mmg semua ke dalam. Smpai la period smpai. Lepas Anak sulung, yg kedua lekat masa sulung 6bulan. That time xsilap saya bnyk makan ulaman n buah2An, hormone happy saya memingkat. Now Tgh pening, dua2 melalak Kat rumah ni. Yg ke3 tunggu la 6 tahun Baru plan semula

1y ago

hahahha da ramai pening pulak ye 😅 hehe. saya pon xde la mama yg penyayang nau jentik anak pon x tu idok le..sama je jd singa juga😁. tp tu la tringin la nk tmbhkan.

Okey mama saya faham. Ok mcm ni mama try makan mamariam jus untuk adjust keseburan mama dulu nk tengok period mama okey ke tidak. Kita try fokus period dgn kesuburan dulu.mama fokus makan berkhasiat kerap mkn sayur sayuran bersenam kurangkn minum kafein bergas,kurangkn pengambilan manis dlm 1 hari mkanan seafood, fast food jaga permakanan dulu Tak salah kn kita iktiar.. Klau saya cut minum manis saya amalkn jus mamariam. Kita try okey

1y ago

Insha'Allah baik tq rekomen🥰

Awak dah cuba check dgn gynae tak? Kadang kadang period tak teratur sebab pcos. So doctor boleh bantu rawatan apa yg patut. Sabar lah ye. Semoga dipermudahkanNYA. 🥰 saya dah umor 28 baru ada rezeki huhu. Umor tu takpe. Paling lewat pun before 40 :) yang penting jaga permakanan. Dan percaya Allah swt bagi rezeki tepat pada waktunya 🥰🥰

1y ago

da. sebelum yg pertama pon ada buat rwtan kesuburan tp yg tu buat separuh lekat natural..then nak try yg kedua ni pon de cek up juga. tp so far xde masalah pe. doc just kata hormon x stabil je la tu period sya kaco. tp tu la kdg cycle ok, kdg gap pnjg baru dtg period seterus. ikot suka dia la senang kata bila nk period 😅

sama la dgn sy.yg kedua pn ssh sgt nk dpt.smpai org2,mertua ckp sy xleh pregnant lg.pas tu sy ckp kt suami,sblm umur 30 sy nk ank lg.alhamdulillah,dpt.skrg ank sy 2b2g.tu pn jarak jauh.5tahun.tp xpe,sy puas hti dpt tutup mulut2 jahat org😆😆😆🤭

1y ago

alhamdulillah rezeki sis. semoga ada rezeki saya juga lepas ni🥰

inshaallah , semoga Allah makbulkan permintaan sis .. saya no1 susah lekat then no2 ni senang lekat ..

1y ago

alhamdulillah rezeki sis🥰

percayalah allah bgi rezeki anak tu tepat pada masanya.. sis jgn stress2 ..Insyaallah ada rezeki…

saya pn sama. walaupun anak dah dua..still nk lekat tu agak susah

1y ago

meh nak sep sikit. ✋🏻 kita serupa la 😩

Teruskan redha, syukur, istighfar, sedekah

1y ago

🌻