pengalaman ibu untuk berkesan buang bby yg terkena jaudis kuning ni dlam berapa hari

Selain dari susu bdn pa yg bagus juga untuk buang kn bby yg kna jaudia ni saya baru 6 hari ..kuning bby da nait sikit..

2 Balas

Nurse suggest mix bf & fm. Sebab bf baby guna utk build up body fat dan fm biasanya baby akan berak so kuning akan keluar. Sebab tu ada baby yang fully bf tak berak berhari2. Sebab guna semua susu utk build up body fat. Anak saya pun kena jaundice day 7 hari ni. Saya berat hati nak bagi fm tapi kesian baby kena cucuk hari2 so saya mix bf & fm. Alhamdulillah kuning dah makin turun. Baby berak sehari 7-8 kali hehe

Mmg caranya hanya teruskan bf sis...kuning bby keluar melalui najis