Was was pregnant

Sekiranya Tak period ikut jadual, better check atau pun tngu sehari 2 ? Sbb saya kerja buat perkara yg berat ii, timbul rasa takot utk melakukan pekerjaan. Better check atau pun tngu dulu?

7 Balas

sy pun jenis period tk teratur . jenis 2bulan sekali baru piyed. last piyed bulan 2. memula ritu sesaje gak cek , tp tak naik double pun . smpai la sepatutnya 24/5 mmg sepatutnya period. tp tak period . sy pun mmg tkde rase nak check , sebb tgah mood holiday 😂 gi travel sana sini dgn galas travel beg berat ii . lasak ii. balik dri travel, sakit ii bdn. by 27/5, sy pun contact tukg urut, tp tukg urut suh check pregnncy test dulu. tkut ii klau peknen . esok pg try check , double line 😂 pergi klinik scan , da 9week 😅 Alhamdulillah , mujur tk jd pape . skrg tgah bedrest je . sebb da bnyak lasak ii time travel ritu. huhu. so saranan sy , klau sis rase nak check , sis check je. cume jgn letak harapan tinggi . fyi , sy ttc da 5taun lebih . Alhamdulillah , rezeki Allah nak bagi tahun ni . doakan sayaaa ya 🫶🏻✨

sama saya, period tak teratur lepas beranak yg first tu period jugak.. beranak yg first tu bulan 9 sampai bulan 3 period lagi lepastu dah tak period bila check takde pulak baik double line pastu takde lah check lagi, tetiba awal bulan 12 tu asyik nak pitam je suami suruh g klinik kita taknak, check upt je tetahu naik double line dah pekat pergi klinik swasta baby dah 2 bulan now tengah tggu hari je

Cek upt x salah . Kalau taknak berharap just think as langkah berjaga jaga sebab takut kita x sedar kehadiran si kecil dalam rahim kita. Kalau just suri rumah boleh je hold dlu ,tapi if mmy seorang suri rumh dan juga bekerja kena cek selalu if haid lewat smnggu dua 😇

better check jak sis. sya lewat 1 hari pun dah upt positive cuma garis kedua tak jelas. bergantung hormon msa tu. jdi masa tu dah memang hati2 dah. berapa hri lepas tu bru cek skli lagi guna yg bgus skit mcm clear blue skli week blh tau.

4mo ago

ya sis utk langkah berjaga2 tak salah cek. sya pun ada cek juga sptutnya hari period tapi dah lewat petang trus cek msa tu. sklinya mmng dah dua line tpi tak terang lgi. tu yang sya cek lagi beberapa hari lepas tu. pastu 5 hri lepas tu sya cek guna clear blue. mmng period tak datang dah lewat 5 hari.

Klu regular boleh je cek, sy dua hari lewat cek da naik dua line samar2, tp klu tak regular ssah sikit nak ckp sebab takut line satu je, tp kena byk berhati2 la

kalau jenis kerja berat, better check seawal mungkin.

boleh je check terus