Makan

Sekarang sy dh 22week. Blh ke kalo makan lauk pajeri nenas? Biase laa sebab kalo orang2 tua tahu mesti dorang tak bagi makan nenas tapi nak jugak ?

130 Balas

Nenas tak bersalah, makan lah dlm kuantiti sedikit dulu..kalau perut ngam..makan je mcm biasa.. Fakta-nenas bukan punca keguguran.

Nanas yg btul2 masak boleh je mkn. Yg mentah xboleh. Tp ikut org jugak ada yg tahan ada yg x. Jgn ikut org. Klu x yakin jgn dlu.

mkn dgn bpada2 sis .. sy mula2 xmkn jgk la then after 3months, sy mkn sis tu pun 1 potong kecil je .. buang rasa teringin tu je

Sye pn sme 34w sye mkn je, alhamdulillah ok je, ats bdn msing2 mkn dlu skit, agk blh mkn jelh.. Jgn yg nenas muda sgt.

Boleh. Dokto pon bg makan tp utk 1 hidangan 1 potong yg panjang tu je. Tp dia suh makan mcm tu je jgn cicah pape 😁

In shaa allah xde pape... Nenas muda yg slalunya org xbg mkn sbb tajam... Klu nenas yg dh dimsk tu xde mslh rsnya...

in sha allah tade apa2 saya sblm thu pregnant pun bnyak jgk trmakn nenas alhmdulilah okayy tpi jgn trllu bnyk mknn

34 baby dah besar..So risiko utk keguguran mkan benda tjam mcm nenas tu xde hal..Sy 31w, ok ajer makan nenas..😊

Boleh.. Tp berpade" lah makan tu, amik 1potong pun dah ckup, tapi cari yg betul" masak.. Jangan amik yg mude

Saya malar mkn nanas tiap kali hamil.. X bermasalah jika nanas dah masak..kan nanas tu kaya vitamin C