bersama 13 minggu

sekarang sy 13 minggu,rasa nk bersama tu makin bertambah tp takut nk bersama mcm sblm mengandung,sy dan suami hanya guna tangan utk bersama ,adakah effect pd kandungan ? tq

2 Balas

tak ada effect sis. boleh je bersama kalau doktor tak ada tak boleh. kalau ada bleeding lepas bersama cepat2 jumpa doktor semula. selalunya sebab serviks luka, bukan sebab baby, tapi seeloknya jumpa doktor untuk kepastian.

nk bsama xde masalah pun. cuma awk dan pasangan kena study kedudukan yg sesuai dan jgn kasar. dan klu ada apa2 discaj yg pelik, sila rujuk dktr semula. kndungan tak terjejas sbb dilindungi dgn cecair amniotic