makanan bayi 7 bulan

sekarang saya mcm confius, baby masuk 7 bln, hnya bagi bubur nsi syurhijau plus extra virgin olive oil, tkt nk letak ayam sbb doc ckp 8 bln bru blh makan protein, time snackinh bgi buah epal, naga. 3x sehari. ada menu yang sesuai x utk baby lagi? kesian baby menu sama je erm

3 Balas

enjoy je bagi anak kita makan ikut bahan yang ada ☺️ jangan fikir sangat sebab nanti kita akan stress (ni ibu dan pengasuh anak saya kongsi) terutama kalau kita bekerja. saya setiap minggu mmg akan plan nak bagi baby apa dan g beli. pastu habis baru plan lagi dan baru g beli sbb baby makan bukan banyak lagi kalau susu badan. he he he yang penting hari2 baby berak normal ok la tu. he he he #justsharing ❤️

anak saya masuk 6 bulan - bubur + sayur (sekali sehari) 7 bulan - 2x makan tengahari - bubur + ayam / ikan + sayur + Virgin oil + serbuk ikan bilis yang disangai tanpa minyak (setiap portion semua 1 sudu) petang - buah²an (masukkan dalam puting yang dia boleh pegang) kadang lenyek²kan suap terus kalau rajin sikit buatkan puri. he he he

4y ago

virgin oil tu cmpur skli dgn beras yg dah siap cuci dan masak sekali ke

anak alergik ayam ke ? boleh ganti protien lain contoh ikan,daging,tempe,tauhu. digalakkan buat 4dr untuk tahu anak ada alergik atau sembelit. jgn lewat ye nk perkenalkan protien .