Pure olive oil

Pure olive oil ni ok tak tambah dalam bubur untuk baby 6 bulan ke atas? Atau nak kena guna extra virgin olive oil juga?

2 Balas

pure olive oil ni sesuai utk memasak awak. tak sesuai utk titis dlm makanan baby. kalau nk titis dlm makanan baby mmg kita pakai evo/myk masak

9mo ago

awak boleh baca maklumat dkt link sy bg ni. ada mommy pernah post https://community.theasianparent.com/q/info-minyak-zaitun-olive-oil-extra-virgin-olive-oil-evoo-adalah-hasil-p/2969709?d=android&ct=q&share=true

Pun boleh juga awak. Selain olive oil, nak letak minyak sawit boleh, unsalted butter pun boleh.

9mo ago

pure olive oil hanya untuk menumis awak, untuk titiskan dalam bubur beli extra virgin olive oil