Air ketuban berkurangan

Sekarang saya 36w. Masa checkup 35w, air ketuban ok 15. Baru2 ni check di KK, air ketuban 8 je. Takde leaking. Normal ke ye? Risau pulak.

8 Balas

saya baru bersalin 37 week 6 hari. kena induce 3 kali. air ketumban 3.7 ja. so pembesaran dia terbantut kat dalam perut. doktor kata dia nak membesar kat luar

10mo ago

Lahir normal ke sis? Sy risau kalau bersalin ada komplikasi je kalau air ketuban kurang ni.

Doc kk xde suruh pegi hospital ke sis? 8 tu mcm rendah jgk tu. Aritu ms i scan kt kk doc ada bgtau normal range air ketuban 10-20 mcm tu.

10mo ago

Takde sis. Doc pun pelik sbb last week kat kpj, scan 15. Kat kk pulak 8. Tp gaya doc mcm "Sikit tp ok lagi" gituu je ayatnya

kk tak refer sis ke hospital ke? kalau rasa kiraan baby kurang better terus ke hospital. jangan tangguh.

10mo ago

Takde sis. Doc mcm gaya dia, "Ketuban sikit. Tp takpelah. Ok je" hmm

tak normal sis . kena pantau takut nanti kering sis tak sedar . kalau baby kurang gerak terus ke hosp

10mo ago

Setakat ni alhamdulillah baby gerak ok. Takde pulak doktor kk suruh refer hospital

sy pun scan 5D dkt sonobee, 34 weeks tggl 9 je. tktau nk kne gi jmpe dktor ke tak sebenarnya

10mo ago

sya pun sma ..air ketuban tinggal 9 ..isnin ni baru nk jmpa dkter scan lain ..risaunya

Leaking kadg ada yg kita sedar ada yg tak . Kadg dia kluar bersama kencing .

nak tanya , ada rasa air ketuban keluar dari seluar dalam?

10mo ago

Takda pulak sis. Tu yg pelik. Tp sy mmg kerap kencing sbb byk minum air

sye pulak dh nak dekat 22 dh air ketuban nya

10mo ago

saya last scan oleh pakar 21. dlm pemantauan. sbb atas 20 tu dah boarder line. kalau sis takde gdm biasanya pakar akan scan baby kalau air ketuban banyak ni.