Vitamin c shaklee

Sekarang kandungan saya 8 minggu.. Boleh tak ibu mengandung mengambil vitamin c shaklee..bersama dgn folic asid.. ##ingintahu

4 Balas

Kalau ambil folic acid yg mcm obimin/iberet/zincofer semua tu, dalam tu dah include sekali dah pun additional vit C untuk sehari. So tak perlu pun ambil yg lain. Kalau ambil jugak pun semua akan keluar balik. Unless makan folic acid kecik takde tambahan lain, boleh la ambil extra.

boleh je puan kalau nak amek tp kalo boleh amek tu atas nasihat doc. mcm sy pernah tanya doc, doc kata sebiji oren/sebiji jambu batu pun dah mencukupi kadar vit c. kalau amek supplemen pun boleh tp yg lebih2 tu dia buang melalui air kencing. so terpulang pd puan.

Saya ambil vit c shaklee.. So far okey je... Alhamdullih dah 18 week

boleh