Gender Reveal

Sekarang dah 21 weeks anak first, dah set appoinment ngan sonograher untuk details scan. Saya dan husband memang excited sangat sebelum pergi. Alhamdulillah, Dr inform baby normal dan sempurna. Lepas habis scan untuk perkembangan baby. Last baru Dr reveal gender. Dr inform nampak 3 line hambuger. Husband diam je, sebelum tu memang dia ada inform berharap anak lelaki. Reaksi masa balik tu lain sangat dari sebelum sampai. Laki memang susah nak dibacakan. Jadi rasa sedih juga dengan reaksi husband. Nak tanya kalau baby dapat rasa ke perasaan mommy dia. Kadang2 mudah rasa sedih sebb ingat balik. Dr ada inform cakap 28 weeks nanti boleh scan balik untuk cek balik confirmkan gender. Agak2 ada harapan ke senanya dapat boyy.

11 Balas

Boleh jadi scan nampak perempuan tapi tibatiba scan lagi nanti jadi lelaki. Bole jadi. TAPI, bagitahu husband siap siap gender baby ni adalah chromosome dari ayah tau. Dari lelaki. Ayah yang menentukan gender baby yang ibu kandung. Genetic belah lelaki. Haa bersyukurlah, ada orang yang ttc lama tapi tak ada rezeki. Baby sempurna, bersyukurlah. Sebab ada yang lahir tak cukup sifat.

Cakap dekat husband bersyukur saje apa2 gender skali pun. Ramai yg ttc bertahun2 nk dapatkan anak sorg pun susah. Jd bersyukur saje lelaki ke perempuan asalkan sihat. Kesian baby dalam perut awak ayah dia bagi reaksi macam tu. Risau jadi lain je nanti. Lagi pun awk pregnant anak sulung. Should be tak kisah lelaki ke perempuan. Next anak kedua ketiga mana tau rezeki dpt girl.

Sy ank first boy, skrng tgh ngndung ank ke2.. Slalu ckp kt suami xpela dpt ank laki ke pompuan aslkn sehat tubuh bdn.. Klau Allah nk bgi ank pompuan bonus utk kite.. Hsritu g details scan.. Doc kata ank laki lagi.. Suami ngn sy gelak3 jer.. Suami kata xkesah asal ank sehat.. Kite pon lega.. 😊😊

Maaf cakap, jangan berharap pada gender. Sebab takut lain jadinya. Berharap lah pada Allah semoga selamat dah sihat sehingga hari persalinan. Jangan disebabkan harapan” .. kita pula rasa salah dan dipersalahkan. Apapun gender nya, itu adalah aturan Allah ❤️ Semoga baik² sahaja utk puan & suami.

Hmmm. Gender baby ni tak boleh pilih. Cuba la lagi next time mana tau dpt boy plak ke. Bgtau husband sis, ramai lagi org kat luar sana struggle TTC bertahun2 still tak dapat baby. Habis duit beribu ribu buat treatment. Bersyukur dengan rezeki cahaya mata

knp nak sedih ye kalau x dpt anak lelaki ? lagi2 ni baru anak yg prtama, tibe2 saya jadi emo, org lain tu brthun khwn tak dpt anak, brsyukurlah dpt lelaki ke prmpuan, janji anak sendri dan lahir dgn sempurna 😥

Bgtau husband dlm TAP ni ramai yg ttc nk pregnant walau sekali pun susah. Kalau rezeki kami dpt pregnant seorang baik lelaki ke perempuan ke jantina dah bersyukur sgt 😊

Boy atay girl doakan yg penting bby sehat cukup sifat .. tu je . Sy pon first baby . Tapi kami redha je girl atau boy sebab da 3tahun menanti . 2x keguguran

Rasanya jgn mgharap sgt pada gender... Rezeki hamil xsemua akan merasa... Apa2 pn gender yg dikurniakan bersyukur lah.... Xsemua dpt merasa....

Biasa anak pertama ni tk kesahla gender apa2, aslkan anak sihat walafiat sempurna, kenapa nk sedih dahla suami yg tentukan gender anak 😅