Positive covid ?

Sekarang dah 14weeks, baru dapat result pcr and positive covid. Any tips dari ibu2 yg dah pernah kena semasa hamil? Anak dalam kandungan masih normalkah? Ada effect kepada baby selepas bersalin ke?? Saya ada baca risiko kena covid sewaktu hamil. Sangat menakutkan.#pleasehelp #bantusharing #firstmom #positivecovid

Positive covid ?
1 Balas

Sy +ve 15w. Ada simptom (deria rasa & bau xada, sakit tekak, loya & cirit birit) Sy cuma amal lemon suam + madu, stay hydrated & mkn paracetamol 500mg jika perlu. Paksa diri utk mkn sbb utk bby juga. Alhamdulillah bby dlm kndungan baik2 saja. Skrg dh masuk 32w.

2y ago

Terima kasih atas perkongsian. Baru2 ni saya mengalami dehidrasi, migrain dan gastric sbb terlalu banyak muntah. Minum air pun muntah, makan pun muntah. Sampaikan muntah pun dah keluar darah coklat2. InshaaAllah akan amalkan madu dan lemon seperti awak ?