Hi mamy. Saya sekarang da 34mnggu4 Hri . Air ketuban kurang and bby kecik . Bole jd brsalin awl ke?

Sekarang baby tak sampai 2 kg lagi . Baru 1.8kg . Bahaya tk?

2 Balas

klu baby xda masalah, biasanya doc akan tgu smpi 37w baru induce.tp kena tahan wad la smpi 37w tu.hehe.sy dlu 35w ketuban tgl 6 & baby kecil pun x kena bg bersalin awal.sbb, doc ckp baby masih ok tali pusat ok.klu disbbkan baby x dpt cukup oksigen atau masalah uri baru kena bersalin awal

kalau air ketuban kurang maybe awal bersalin. masa air ketuban saya kurang, saya banyakkan minum air & makan buah tembikai. membantu sikit. daripada 8 ke angka belas2 sampailah sekarang dah 13.95 . takde dah isu kurang air ketuban

2y ago

tak sure la sebab saya detect air ketuban kurang time 21w. ikut berapa liter jugak kita minum & berapa banyak buah tembikai kita makan. next scan tu dalam seminggu, dah makin okay bacaan air ketuban