Pakej Berpantang

Sekarang ada banyak pakej berpantang yang boleh kita survey online. Jadi bakal ibu semua (terutamanya yang dah pernah ambil pakej berpantang), berapa hari yang sesuai untuk ambil pakej tersebut (maksudnya di sini mungkin luka bersalin pun dah boleh sembuh dengan bilangan hari yang diambil) ? Sebab ada pakej 3,5,7,14,21 & paling lama 44 hari. Saya sedang pertimbangkan untuk ambil pakej berpantang 14 hari atau 21 hari. Memang bagus rasanya kalau ambil sampai 44 hari, tapi itulah, budgetnya pun lebih besar. Terima kasih.

2 Balas

Bagi saya 2 minggu dah cukup sebab ibu dah cukup kuat dan normally luka pun dah sembuh. Masa tu mommy nak jalan perlahan2 pun ok sangat dah. Kalau nak selamat ambil 3 minggu 😊

Sama2