Susu apa yang sedap dan boleh diterima tekak orang yg tak suka langsung minum susu? Tengah loya2

Sekarang 7 week

8 Balas

saya boleh minum Dutch lady dgn ESP je. masa anak 1st, kedua dl pernah minum susu mom nestle. JD kali ni try beli. sekali x sempat teguk dah nak muntah baunya😂.sape yg nak Nestle mom, blh la pm Sy bg free je. hee..buat masa skrg, Sy minum ESP, Dutch lady dan tiap mlm sebelum tidur sy mkn tablet kalsium ostenutrix. kandungan ke 4 sebelum ni pun saya mkn ostenutrix dari awal kehamilan. so far ok. doc pun kata teruskan je.

ia bergantung si ibu cm saya dulu saya tnya docter susu apa sesuai then dia sarankan similc so saya minum smpai berslin , mula2 mmg loya but saya fikir bby dlm perut ,, sbb saya tk lalu makan pill mkn zinfofer pun da loya lagi nk tmbh pill lain2 tk msuk , bergntung pada awak sndri if awak lalu minum susu try similac atau calla , if tk lalu susu boleh je try pill kalau awak lalu

4w ago

calla milk ok ke?

Cuba try calla mom milk saya dh try ok jgk dia ada perisa melon, vanila manggo, blueberry, chocolate, strawberry, paling sedap perisa melon dgn chocolate

saya boleh minum farm fresh chocolate je. sbb mual teruk & kurang selera. minum susu ni terisi sikit perut

4w ago

gula tinggi kalo yg berperisa ni, tp kalo xde kencing manis xpe.. better minum yg plain

tak wajib minum susu. klu xsuka susu, cari supplement calcium..tp better dgn advise dktr.

beli pil kalsium je kt farmasi.. susu xyah minum tp amek pil kalsium..

akk mnm wildan coklat. sedap.

Try calla milk..sedappp