Saya risau

Sekarang 37 minggu baby masih kedudukan songsang.. Dia x pusing lagi.. Boleh Dr buat pusing bayi kepala bawah.. Kalau x, Dr akan serah diri tarikh utk nk czer 🥲🥲🥲#1sttimemom #ingintahu #bantujawab

2 Balas

jaga posture sepanjang masa. jangan bongkok. bila duduk pastikan level lutut lagi rendah dari pinggul. sujud/inversion position selalu. search spinning babies kat yt. banyak dia ajar. selalu orang kata dah 37w baby takkan pusing sendiri dah sebab dia dah besar space dah tak banyak. tapi ada je kes baby pusing lepas 37w sebenarnya . depends on saiz baby, level air ketuban etc juga. doa banyak2 moga dipermudahkan.

Klu tiada complication boleh try minta pusing manually tu tp klu Dr rasa berisiko trpksa czer. Sis teruskn buat kedudukn sujud lama2 & berdoa. Kot2 la tiba2 dia pusing pula. Smoga mudah urusan bersalin