Jaga makan - Dsss

Sejak tahu mengandung, sye terus jaga makan 🥰 Buat dsss. Sye dah amalkan dsss dri awal tahun lagi (cume onn off). Semua ni, suami yg sediakan sebelum g kerja. Die tak bagi sye bergerak bnyak sbb ni first baby after 3years 7 month TTC ❤️ Doakan sye dan anak yang sye kandung ya 👶🏻🤰#1stpregnnt #dsss #1stbaby

Jaga makan - Dsss
13 Balas

wah sedap nya sis..tpi kalau bole tambah kan lgi sis..sebb org megandung ni lain sikit nafsu makn dia..yg penting sis elak kan dri gula berlebihan..takut sngkut gdm...kena makn campur2 juga sis..ikut masa...nati sian baby tu lapar ..kalau nak jaga mkan sesuai untuk berpantang..but masa ni sis megandung kena lebi kan sikit...untuk pembesaran bayi dlam kandungan juga...maf la sis..semua ni mcm lauk dlam pntang...tp sis sngat beruntung..hehe

4y ago

Baik awak..buat smntara waktu, mmg sye lalu ni je 😣 tapi sekarang dah ok sikit.. dh mkn yg berat2 sikit 😘 Tq atas nasihat 🥰☺️

Saya time mengndung Tibai je mkn apa2 pun tp bejaga2 juga la takut gula naik Nnti time pantang mula rsa teringin nk mkn smua yg tkboleh mkn tu Tp saya memang tau2 mengandung saya banyakkan minum air kosong sbb takut gula naik

4y ago

Tu lh sye mmg kena jaga makan.. sbb sye berat berlebihan 😆 tapi ni mmg dah lebih mkan sikit..hehehe 🥰

Alhamdlulillah sis...sy pun husband yg masakkan. Sy mmg da x msk. Sy mgidam mskn husbnd msa sy brpantang miscarriage dlu. Skg mgndung kdua. Hsbnd suru bed rest je yg lain dia buat. Doakn kndungan sy jg ya🥰

Baiknya suami awk.. Nmpk sdap pula tu lauk2 sihat.. Smoga sis n baby sihat n dprmudahkn urusan brsalin..

4y ago

Alhamdulillah 🥰 Amin.. Tq atas doanya 🌸

auwww so cutee suami masakkan. semoga baby selamat sehingga dilahirkan 😉

4y ago

Hehe.. die mmg suka masak.. lagi sedap die masak dri sye masak 😆 tq atas doanya 🥰

Menyelerakan tengok lauk sis🤤 Semoga sis dan baby sihat ya🥰

4y ago

Sama-sama 🥰

Semoga sis dan baby sihat2 je. Semoga d permudahkan urusan sis

4y ago

Amin 🥰 Tq atas doanya ❤️

sedapnyaaa semua lauk menyelerakan 😋 untung awk 😊

4y ago

Menyelerakan sgt 🤤 Alhamdulillah 🥰

bertuahnya, semoga dipermudahkan segala urusan

4y ago

Alhamdulillah.. amin2 🥰💕

alhamdulillah..semoga d permudahkan