Depressed walaupun hal kecik

Sejak pregnant, kerap depressed walaupun tu hal kecik. Bila orang sekeliling tak faham kita sakit, tambahkan serabut dgn kata kita ni lemah. Kita tlg sedaya upaya walaupun tgh puasa. Badan rasa lemah, tak bermaya. Husband pula balik kerja boleh buat sepah barang sebab kelam kabut nak pergi majlis berbuka puasa company dia. Kadang rasa sunyi taktahu nak luah kat siapa. #firstmom #pleasehelp

5 Balas

sy depression Dr gndung 16mgu..tekann yg dtg Dr suami,kami kurg brkomunikasi dkt umh sbb suami kurg ad Ms dkt umh n sllu lepak dgn kwn2 motor..kkdg stres n xblh tdo ble die sllu busy smpai xd Ms dgn fmly,blik lewat,fokus dgn phne je..sy sllu kne tgl ssorg wlupn ad ank llki 2org..klu sume xd kt umh mule la rs sunyi n bosan.

Cuba berkomunikasi dengan suami di waktu yang sesuai. Masa hamil hormon memang tak stabil. Cuba buat aktiviti yang release stress seperti berkebun/ apa² yang berfaedah. Mungkin sis selalu tinggal sorang tu mudah rasa sunyi

1y ago

depression ada mkn ubat tak??

semoga dipermudahkan segala urusan awak ya sis 💕banyakkan rehat, jangan terlalu pikirkan sangat kata kata orang, kita ada baby dalam perut yang perlu dijaga, orang tak rasa apa kita rasa. jangan terlalu stress, kesian baby.

komunikasi dgn suami

sembang dgn suami