Alergik

Sejak hamil, saya kena alergik. Gatal² di beberapa tempat,bukan semua anggota badan. Ada orang kata kalau alergi biasanya preggy bby gegurl.. Ada yang penah alami ke? Mcmna nak atasi gatal²? Tq

6 Balas

Sy alami gatal2 tu. lagi2 dekat celah peha and bawah ketiak. Memula rasa pelik jgk kenapa sejak mengandung rasa gatal2 je. Tapi org ckp pembawakan baby. And doc scan baby girl

Sy skrg pon jdy gatal. Dulu masa pregnant ank pertama. 7 bulan keatas baru gatal2. Skrg. Awal2 dh gatal.

Sy scan boy..sy tgh2 mlm akn gatal bgian dada n leher...gatal yg xhlg bila garu..da sapu bedak pn same

Sistem imun badan lemah... Sebab tu sakit mcm2 time pregnant..boy or girl sama je

Saya dah masuk 35w baru badan start gatal especially kaki.

Cousin saya dapat baby boy