Tolong Elakkan Makanan berasaskan Soya

Sejak dua menjak ni saya sering nampak post tentang masalah kulit bayi. Saya cuma nak bagi pendapat. Kalau boleh elakkan mengambil makanan berasaskan soya yang boleh menyebabkan masalah kulit kepada anak/bayi anda. Saya dari masa mengandung anak sulung 13 tahun dahulu sampaila anak ketiga usia setahun lebih memang saya elakkan makanan soya. Ada pendapat mengatakan soya punca kulit anak jadi sensitif. Moga perkongsian saya ni memberi manfaat kepada ibu2 yang sedang mengandung.

2 Balas

iye btul ni...mcm kak ipar sy ms mgandung dia xtau soya x bgus utk kulit baby then dia selalu minum soya.baby dia byk sgt mslh kulit.so nk minum sikit jamah2 je bole kot tp jgn trlalu byk.

3y ago

sebab ada saya terbaca, kata soya buat kulit anak jd cantik tapi sebenarnya tidak. lagi buat kulit anak lebih sensitif

Tq for sharing mommy. #TAPactiveusers #TAPsupermoms