Sembelit semasa mengandung

Sejak awal mengandung ni sy selalu sembelit ,tapi tidak la teruk.Walaupun sembelit tetapi sy tetap juga dapat buang air besar. sy kerap juga mkn buah-buahan dan minum air putih. tapi skrg sembelit sy makin teruk.Sangat2 susah nak buang air besar smpai sy menahan kesakitan nak teran ,tapi tak dapat juga nk buang air besar .Rasa nak nangis je duk dlm tandas .sampai tahap sy rasa nak pitam dan tiada tenaga dlm tandas tu. Sy dah give up dan putus asa sampai tahap sy suruh husband beli ubat sembelit kat farmasi.Walaupun pekerja farmasi tu ckp boleh mkn utk ibu mngandung ,tp sy agak ragu2 nak mkn ubat tu tanpa nasihat dari doktor. Apa patut sy buat?:(( Ada sesiapa pernah cuba ubat ni ? #ingintahu #pleasehelp #firstmom #firstbaby #bantusharing

Sembelit semasa mengandung
1 Balas

Jangan risau sis. Sy pun pernah ada pengalaman sama macm sis. Nanti dalam beberapa jam dah boleh membuang. Sy makan ubat ni juga. Selamat sis ubat ni. Jangan risau ya. Sy beli awal mengandung memg pharmacist dah bagitahu selamat. Jangan risau. Sebab kalau tak membuang lagi bahaya sis. Badan penuh toksik nanti perut tak selesa. Berangin. Kembung perut