Kemusykilan puasa waktu mengandung, ibu okay je.

Seharian sy cari info ni, pastu lega dpt teruskan puasa bila jumpa artikel ni. Saya 6 bulan pregnant. Tp terjumpa pulak komen ibu yg mengandung 6 bulan ni, risau balik. Saya okay je sepanjang puasa takda rasa lemah/muntah/ nak pengsan. Tp taknak la tak puasa sbb setahun sekali je. Tgh konfius. Tgh tunggu jawapan doktor. #firstbaby #pleasehelp

Kemusykilan puasa waktu mengandung, ibu okay je.
2 Balas

sya pnya style suka try dlu..try smpai 12tgghri..bby gerak ok sy pn ok je..smpai pkl 3 msih ok..xdk kata nk pitam ke apa..smpai pkl 5 bby gerak ok trs pkl 7 ok then bka puasa..sbnrnya mknn dlm bdn kita msa mkn shur tu boleh tmpung smpai brbuka..eloknya sis bgun shur..jgn xshur .tkt msa lma nk brbuka ksian bby lpr..msa shur mkn nsi mnim susu mkn kurma mnum air msak ckup..kiranya khasiat smua tu dh ckup utk bby brthan dlm 13jam

2y ago

Betul, setuju. Sahur jangan tinggal dan kena makan berkhasiat. Ambil makanan tinggi fibre yang bagi perut kenyang lama. InshaAllah baby cukup nutrient sampai berbuka.