sekadar luahan hati

sedih sngt bila mak sndri kondem ank perempuan lmbt sngt nk hamil...anak lelaki ok jer kata yer...bukn ye tk nk hamil ke apa tp msih blum ada rezeki nk buat cam maner🤧#pejuang_garisDua #sekadarberkongsi

8 Balas

sabar ye sis saya pun kawen awal drpd adik tapi rezeki adik saya pregnant dulu sedih sangat rasa hati parents sendiri x cakap apa2 pun cuma kadang parents dok cakap anak org lain x pregnant kita yg terasa setiap hari menangis lama2 saya ajak suami pergi jalan saya cari promo tmpat percutian nak relax kan diri, nak berdua je dengan suami (saya pjj) then saya malas nk tgok sgt pun adk saya yg pregnant sape2 lah yg pregnant, sbb nak jaga hati sendiri kemudian saya minta kawan doakan waktu diorg buat umrah minta anak2 murid doakan waktu tu, bulan ramadan saya x tahu doa siapa yg Allah makbulkan tapi alhamdulillah,lepas raya haritu saya pregnant rasa miracle sangat baby ni sekarang dah nak masuk 6bulan saya dengan suami sampai skrg rasa mcm x percaya, tiba mengandung dah nak dpt baby sendiri ❤️ sis biasakan sedekah sambil doa utk zuriat doa supaya dilapangkan hati moga mudah urusan sis ❤️

2y ago

satu lagi, biras saya cerita sis minta doa ibu mertua atau ibu sis sendiri doa ibu ni makbul, miracle hebat boleh cuba minta diorg doakan supaya allah tiupkan zuriat dlm rahim sis

sabar ye puan... doa byk2 pd Allah mg dmakbulkn dan di angkat doa puan. nk hamil kena jaga emosi dan jgn stress makan makanan yg sihat amalkan mkn folic acid sblm hamil stop minum minuman berkafein spnjng ttc another tips jg hubungan dgn Allah brsngka baik dgn Allah in shaa Allah dia akan makbulkan doa kita bila smpai wktunya dan ada lg satu tips dr ustaz indonesia ttg hamil..nnti puan dn husben try la..mana tw ada rezki..di sini sy sharekan link nya https://www.instagram.com/tv/CjFJX0SJ5Uy/?igshid=YmMyMTA2M2Y= .mg dpmudah segala urusan puan d sana dan dmakbulkan apa shj doa puan pd Nya..jgn ptus asa k..may Allah always bless u.. Allahuma Aamin Ya Mujib ❤️

macam sya dulu , sya kawen awal sbulan dri abg. tp rezeki depa dulu . Alhamdulillah makpak sya xda nk beza2kan siap doakan lg. cuma kna hdap mulut jiran2 , dk ckp sya kawen dlu tp xmngndong pn lg . hrap awak tabah ya. jgn fkir2 sgt. sya suggest kat awak try mkan folic acid gnc . search dlm shopee. Alhamdulillah asbab mkan folic acid tu dh msuk 4btol sya dh pregnant 5month skrg . sya dgn husband mkn mmg xskip . awak jgan stress2 tau . nnti lg susah nk lekat 🥺

Hi sis.. please2 jgn stress ya.. enjoy ur marriage first.. means hidup berdua dgn husband..build bonding together before ada anak nanti.. Masa ni sangat penting sbb ada baby nanti lain cabarannya.. minta ibu bapa doakan rezeki ada anak suatu hari nanti.. makan folic acid dari sekarang pada masa sama teruskan usaha..doa penting! Insha Allah ada rezeki sis!!

sis cakap dgn mak tu mak doa2kan lah anak mak ni cepat hamil.. doa seorang ibu tu kan tanpa hijab.. mak selalu2 lah doakan ye.. kuatkan semangat sis ya.. Allah tau bila waktu yang terbaik utk DIA hadirkan sikecil utk sis dan suami.. Allah bagi ujian ni sbb DIA tau sis dan suami mampu laluinya 😊

Kalau sy kat tmpt sis, sy akan tanya adakah ibu Tuhan? Ibu boleh cipta bayi dlm rahim sy ni? Tak boleh buat jgn ckp byk. Menyakiti hati itu berdosa. Takde anak salah. Dah ada anak pun salah juga di mata sstgh manusia. So abaikan. Kita hidup utk Allah bkn hidup utk manusia.

Ignore sahaja, love yourself and be happy. Kita ambil yg positive sahaja, yg negative kita ignore ♥️ even if the person is someone close to us, the person is not you ☺️

selalu berdoa