Rasa sedihnya bila nurse kata anak tak cukup zat berat takmaw naik cuma naik 500g dlm sbln hm 🥲

6 Balas

Umur anak sis berapa? Bmi ok ke? Kalau masih line putih ok je. Jgn risau sis mungkin faktor keturunan juga. Anak sy dah makin besar makin kurus tp dia makan ok semua ok sihat alhamdulillah. Anak menyusu ok ke? Perkembangan ikut umur? Kalau dua2 tu ok, tunggu je dr ckp apa ye.

5mo ago

Mungkin jenis tinggi lebih tuu. Sy and husband pun tinggi. Dapat pulak masa sy kecik pun jenis kurus. Mmg anak2 ikut kitorg lah. Skrg yg sulung nak masuk 7 tahun sis org igt dia 9 tahun. Yg penting anak sis sihat. Anak sulung sy tu dlm pantang je mok2. Dh makin besar berat dia pun kurang naik tp sbb dia cargas je diorg takde pulak cakap malnutrition

anak sy 4 bulan haritu 5.5 , 5 bulan ni tiba ii naik 5.7 . mmg dh kat garisan kuning . Risau

Takpe jadikan kata2 nurse tu semangat utk sis naikkan berat badan anak. Try pelbagaikan menu

sy smlm baru gi checkup baby 5m. naik 400g . nasib baik masih line putih 🥲

bby umur brpa.tak silap 500 gram ok da tu mgkin bby sis jenis tinggi kut.

4mo ago

yaka sis misi mrh anak sy sebulan naik x smpai 500gram pun misi x mrh misi ckp normal ja

5 bulan brpa kg da?

4mo ago

5.170kg tpi misi kata berat tak naik tak ckup zat 😌