Hi, korang yang due Bulan December Ni, dah start list/beli barang ka?

10 Balas

saya 1stMom due Dec... belum buat apa² list lagi sebab baru nak study apa keperluan utk baby nnt... tapi plan masuk bulan ke 5 nanti baru start beli barang² besar sikit²... dan mungkin utk pakaiannya beli yg unisex colour saja ☺️

Sama due buln dec😘tpi saya brg baby blm nak beli lagi.. cuma keperluan utk sy sndri berpantng nanti dh mula list dan beli sikit supaya nnti tak terasa sgt.. lagi2 dengan harga barang skrg🫢

belum lagi.. walaupun anak dah yg ke 3 tp sbb jarak 8tahun hbs lupa dah kena gali balik ilmu dan list² keperluan hehehe biasanya kndungan 6-7 bru start beli.

masa anak pertama dulu sy start beli barang selepas anak masuk 4bulan. anak2 seterusnya 2 3 bulan sebelum bersalin baru beli topup2 je apa yg patut

awal lagi klau nk beli skrg sy due bln 12 pun x beli apa2 lagi . sy ank no dua so beli lmbt skit topup skit2 je nnti sbb yg brg ank pertama elok lagi.

4w ago

waaa Sy pun Anak second juga

Sy pun blom start lagi beli brg ni. At least 3 bulan sebelum bersalin baru beli sikit2, lepaa tu topup apa yg patut along the way 😁

Saya pun due dec, first pregnant. Tak plan apa2 lagi sebab babynya kecik. Yg penting mummy2 jaga diri je kandungan usia awal ni

Due 24/12 belum beli lg. Tgh survey je harga & brg apa yg perlu. Takut beli awal nanti terbazir. Nk kumpul duit utk CL lg

awal lg nk beli. hehe. buat list dulu pun bole. lepastu kumpul duit.. nanti dah 6 bulan ke atas, baru pelan2 beli..